Важна информация за всички участници във Work and Travel 2020

Искаме да Ви уверим, че на InterExchange и на нас на първо място са Вашите сигурност и здраве. В случай, че искате да продължите Вашето участие в  програмата е необходимо да се запознаете с мерките, които ще бъдат наложени:

 

- Началната дата на програмата е 15.06.2020, г. Заради здравето и безопастността на всички, участниците на програмата не могат да влезнат в САЩ преди 15-ти юни.

- Програмата Summer Work and Travel за лято 2020 г. е в действие.

 - За момента Консулството на САЩ е преустановило временно интервютата за визи. Тази мярка подкрепя действията, предприети от правителството на Република България в борбата срещу разпространението на COVID – 19 (Corona Virus)

 - Графикът ще бъде възстановен при първа възможност.

- Продължава събирането, подготовката и обработката на документи за кандидатстване за виза.

- Ще се свържем с Вас, за да Ви информираме за датите за възобновяване на провеждането на визови интервюта.

Офисът на InterExchange - нашия дългогодишен спонсор и партньор се намира на Манхатън, Ню Йорк. Те ни уведомиха, че поради COVID 19 ( Corona Virus) техният офис няма да работи, защото служителите работят на сигурно от техните домове. В този период няма да издават нови  DS2019  и няма да правят placing и matching на студентите. Причината е техническа, защото всички са минали на хоум офис.

В случай, че все още нямате издаден DS2019 InterExchange ви уверява, че ще получите  DS2019  веднага след като офисът започне да работи.

 

 Информирани сме, че Вашата здравна застраховка за Work & Travel 2020  ще покрива и лечението на COVID-2019 ( Corona Virus), както и всяко друго заболяване по време на престоя в САЩ. Единственото изключение са студенти, които са заминали заразени или болни.

 

- В случай, че положението не бъде овладяно ще Ви предложим план за действие съгласуван със спонсора ни InterExchange.

 

Надяваме се, че нашата програма ще продължи по план от 15 юни. Поемаме ангажимента да Ви информираме с нови подробности относно програмата.

Logo bottom